Care sunt cele mai apreciate orașe și cartiere evaluate de români

Care sunt cele mai apreciate orașe și cartiere evaluate de români

Orașele Sibiu, Brașov și Arad sunt cel mai bine clasate orașe din România, din punctul de vedere al standardelor de locuit, în timp ce la capitolul cartierelor, cel mai bine evaluate sunt „Băncilor” din Arad, „Valea Aurie” și „Trei Stejari” din Sibiu, arată un sondaj realizat de platforma Storia.

Sondajul a luat în considerare criterii precum siguranța, curățenia, parcările, transportul în comun, liniștea și altele.

Orașul Sibiu se află pe primul loc în topul „Vocea Cartierelor”, cu un scor de 76,9 puncte, urmat de Brașov (74,6 puncte), Arad (73,5), Râmnicu-Vâlcea (73,2) și Cluj-Napoca (72,7).

De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și orașele Oradea (72,5), Iași (72,3), Târgoviște (71,8), Alba Iulia (71), Timișoara (70,8) – acestea fiind cele 10 orașe care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste orașe.

Când vine vorba despre topul celor mai bine cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăsește cartierul „Băncilor” din Arad, care a înregistrat punctaje foarte bune în special la criteriile: apă curentă, grad general de mulțumire și încălzire. Pe locul al doilea în acest top este cartierul „Valea Aurie” din Sibiu (84,6), cu punctaje foarte mari la criterii precum apă curentă, sistem alimentare gaze și grad general de mulțumire.

Pe următoarele locuri în top se află cartierele „Trei Stejari” (84,4) și „Ștrand” (83,4) din Sibiu și cartierul „Aleea Tudor Neculai” (82,2) din Iași. Cu un scor similar, de 81,8 puncte, se menționează cartierul „Zona Soarelui” din Timișoara, „Copou” din Iași, dar și cartierul „Ștrand II” din Sibiu. Totodată, cartierul „Calea Aradului” (81,7) din Oradea se află pe locul 9 din acest top, urmat pe locul 10 de cartierul „Răcădău” (81,3) din Brașov.

Topul celor mai slab cotate 10 orașe și cartiere din România

Orașul Tulcea se află pe primul loc în topul celor mai slab cotate orașe din România, cu un scor de 61,8 puncte, urmat de Călărași (62,3 puncte), Ploiești (62,8), Alexandria (63,9) și Brăila (64,4). De asemenea, cu un scor similar, de 64,5 puncte, se menționează orașele Slobozia și Deva. Ultimele trei orașe care se regăsesc în acest top sunt Giurgiu (65,6), Constanța (66,3) și Târgu Jiu (66,7).

Care sunt cel mai bine cotate cartiere din principalele orașe din România

Orașul Cluj-Napoca ocupă locul 5 în topul Vocea Cartierelor, având 72,7 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din Cluj-Napoca, dintre cele existente pe platformă sunt „Grigorescu”, „Bună Ziua” și „Zorilor”, iar cele mai slab cotate cartiere existente în top sunt „Florești”, „Apahida” și „Dâmbul Rotund”.

Orașul Iași, aflat pe locul 7 în top, are un scor de 72,3 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din Iași, dintre cele existente pe platformă sunt „Aleea Tudor Neculai”, „Copou” și „Cug”, iar cele mai slab cotate cartiere existente sunt „Bularga”, „Galata” și „Baza 3”.

Orașul București ocupă abia locul 31 în topul „Vocea Cartierelor”, fiind evaluat cu un scor total de 66,8 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din București, dintre cele existente pe platformă sunt „Cotroceni”, „Titan” și „Aviatorilor”, iar cele mai slab cotate cartiere existente sunt „Colentina”, „Tei” și „Doamna Ghica”.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.