Decizie pentru demolarea clădirii unuia dintre cele mai bune licee din București. Ce este pregătit

Decizie pentru demolarea clădirii unuia dintre cele mai bune licee din București. Ce este pregătit

Primăria Sectorului 6 își propune să reconstruiască Colegiul Național „Grigore Moisil”, cu o investiție de peste 200 de milioane de lei cu TVA, întrucât clădirile aferente instituției de învățământ sunt degradate și va depune proiectul în vederea cofinanțării, prin Programul Regional București-Ilfov 2021-2027, Consiliul Local adoptând acum proiecte de hotărâre în acest sens.

Unul dintre actele normative aprobă transmiterea imobilului Colegiul Național „Grigore Moisil” situat pe bulevardul Timișoara nr. 33 din administrarea Administrației Școlilor Sector 6 în cea a Primăriei Sectorului 6, prin Direcția Generală Investiții Publice, în scopul edificării „unei noi infrastructuri tehnico-edilitare”, destinate desfășurării activității instituției de învățământ, ca urmare a desființării construcțiilor existente, transmite Agerpres.

Transferul dreptului de administrare va opera pe durata de execuție a lucrărilor, până la recepția finală a acestora. La finalizarea lucrărilor și efectuarea recepției finale, imobilul Colegiul Național „Grigore Moisil” se va transmite de drept în administrarea Administrației Școlilor Sector 6, prin proces-verbal de predare-primire, în vederea derulării activităților specifice unității de învățământ.

Potrivit hotărârii, întrucât clădirile aferente Colegiul Național „Grigore Moisil” se află „într-o avansată stare de degradare fizică și morală”, este necesară desființarea construcțiilor existente și edificarea „unei noi infrastructuri edilitare moderne”.

De asemenea, consilierii locali au adoptat o hotărâre care aprobă documentația tehnico-economică pentru investiția de la Colegiul „Grigore Moisil”. Valoarea investiției, conform devizului general, se ridică la 219.983.478,57 de lei cu TVA.

Consiliul Local a mai adoptat un act normativ ce aprobă depunerea proiectului „Arhitectură pentru educație inovativă – Transformarea Colegiului Național Grigore Moisil”, în cadrul apelului de proiecte din Programul Regional București-Ilfov 2021-2027.

Valoarea totală a proiectului se cifrează la 219.983.478,57 de lei cu TVA. Contribuția proprie este de 20% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 43.996.695,71 de lei, reprezentând cofinanțarea sa, asigurată de la bugetul local.

La finele anului trecut a fost anunțat – Clădirea Colegiului Național Grigore Moisil din București trebuie demolată, expertiza efectuată la cererea Primăriei Sectorului 6 relevând că acesta prezintă risc seismic.

Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„Colegiul Național, Grigore Moisil a ținut întotdeauna ștacheta sus, fiind printre primele din București și ne mândrim cu el. Din păcate, clădirea în care funcționează dintotdeauna este cu risc seismic. Am comandat o expertiză care ne-a relevat acest lucru în cursul acestui an. Pereții sunt crăpați, se vede prin ei. De aceea, clădirea trebuie demolată și construită una nouă. O vom construi la standarde superioare, în concordanță cu prestigiul său.
Am adus astăzi în fața Consiliului Local al Sectorului 6 studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici necesari. Sunt șanse mari să accesăm fonduri europene pentru acest proiect. După ce va fi votat proiectul noi suntem pregătiți ca imediat ce se deschide linia de finanțare dedicată școlilor, să aplicăm pentru finanțare!
Nu sunt eu omul randărilor, prefer să pun poze cu șantierele sau cu lucrările finalizate, dar de data acesta, fiind un proiect major și reprezentativ, împărtășesc cu dumneavoastră cum va arăta în mare viitoare clădire a Colegiului Național Grigore Moisil”, spune primarul.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.