București: În ce zone se găsesc garsoniere până în 50.000 euro

București: În ce zone se găsesc garsoniere până în 50.000 euro

Cumpărătorii interesați de apartamentele din Capitală au la dispoziție cea mai variată ofertă de locuințe din care pot alege, dar și plătesc sume consistente pentru a deveni proprietari.

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în București, indiferent de vechimea clădirilor în care se află acestea, a ajuns la începutul acestui an la 1.634 euro/mp util, conform Indicelui Imobiliare.ro.

Practic, celor care vor să cumpere o locuință li se cere acum mai mult cu 5% decât în ianuarie anul trecut.

Oferta actuală include zone, precum Aviației sau Unirii, unde garsonierele se vând cu aproape 90.000 de euro, dar și cartiere la nivelul cărora apartamentele cu două camere ajung să coste peste 200.000 euro, cum ar fi Herăstrău sau Aviatorilor-Kiseleff.

Proprietățile mai spațioase sunt, de multe ori, scoase la vânzare cu prețuri atât de mari încât puțini sunt cei care își permit să le cumpere.

La limita de sus a ofertei se găsesc, în zone precum Floreasca, Herăstrău sau Primăverii, locuințe cu trei camere pentru care trebuie să plătești, în medie, între 300.000 și 495.000 euro.

Prețul celor mai scumpe apartamente din București scoase la vânzare pe Imobiliare.ro atinge, însă, la ora actuală pragul de 8 milioane de euro.

Grație ofertei variate, se găsesc în Capitală și cartiere cu prețuri mult mai accesibile. Acestea sunt localizate, în general, în sudul și în vestul orașului.

Spre exemplu, un cumpărător va plăti 42.000 euro pentru o garsonieră în Militari, 53.000 euro pentru un apartament cu două camere în Ferentari și mai puțin de 75.000 euro pentru o locuință cu trei camere în zona Giurgiului.

Cartierele din București unde găsești cele mai ieftine garsoniere

Cumpărătorii care au un buget limitat și vor să beneficieze de cele mai bune prețuri trebuie să-și îndrepte căutările spre arealul Militari – Gorjului – Lujerului – Uverturii.

În medie, o garsonieră dintr-un bloc aflat aici poate fi achiziționată cu 41.950 euro.

Avantajul zonei îl reprezintă accesul la metrou și la magazine.

Marele dezavantaj, în special pentru cei care circulă cu mașina personală, este dat de traficul intens de la orele de vârf.

Prețuri accesibile se găsesc și în zona Moșilor – Foișorul de Foc – Traian, o garsonieră putând fi cumpărată la începutul acestui an cu un preț mediu de 46.900 euro.

Locuințele aflate aici dispun de o poziționare privilegiată prin apropierea față de centrul orașului, dar sunt situate în clădiri vechi, care nu au fost păstrare de multe ori în cele mai bune condiții.

O altă variantă poate fi cartierul Apărătorii Patriei, unde locuitorii au acces la metrou, la hipermarketuri și au un mall în apropierea casei. O garsonieră poate fi cumpărată, în acest caz, cu 48.000 euro.

Cu un buget de până în 50.000 de euro, poate fi cumpărat o garsonieră și în zone precum Rahova, Pantelimon și Berceni.

Cartierele din București unde găsești cele mai ieftine apartamente cu două camere

Dacă vrei să cumperi o locuință cât mai ieftină în Capitală, trebuie să faci și unele compromisuri. Unul dintre acestea poate fi legat de zona în care se află proprietatea.

La începutul acestui an, proprietarii și dezvoltatorii au scos la vânzare apartamentele cu două camere la cele mai accesibile prețuri în Ferentari. Ei cer 53.000 de euro pentru o astfel de locuință.

Puțin mai la est, în zona Giurgiului, o proprietate similară se vinde cu 60.900 euro, în timp ce în arealul Militari – Gorjului – Lujerului – Uverturii prețul mediu solicitat pentru un apartament cu două camere crește la 63.000 euro.

Apartamentele intrate în piață, în ultimul timp, pe segmentul nou din Vitan – Bârzești au poziționat media zonei în jurul valorii de 66.000 euro.

Marele avantaj al celor care se mută aici este apropierea de Delta Văcărești, o adevărată oază de verdeață. Se găsesc o serie de magazine mari la doi pași de casă, dar nu există o legătură directă la rețeaua de transport prin subteran.

Cartierul Berceni din sectorul 4 se menține printre cele mai ieftine din București și în cazul cumpărătorilor interesați de apartamentele cu două camere, nu doar în cazul celor care vor să achiziționeze garsoniere.

Prețul mediu solicitat de proprietari și dezvoltatori ajunge la 67.850 euro.

Cartierele din București cu cele mai ieftine apartamente cu trei camere

Tot în sudul orașului trebuie să își îndrepte căutările cei care vor să cumpere un apartament cu trei camere, dar care au un buget limitat.

În zona Giurgiului pentru locuințele de acest tip s-au cerut, în medie, 74.990 euro în ianuarie.

Zona Militari – Apusului – Păcii poate fi o altă opțiune. În acest caz, costul mediu al unui apartament cu trei camere este de 75.000 euro.

Cu 85.000 euro poate fi găsită o locuință similară în Drumul Taberei, cartier care s-a dezvoltat accelerat în ultimii ani pe segmentul rezidențial nou și dispune și de acces la rețeaua de transport prin subteran.

Cumpărătorii care vor să-și limiteze căutările la pragul de 90.000 euro se mai pot orienta și spre cartiere precum Rahova sau Pantelimon.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.