Dezvoltatorul CTP a încasat peste 100 de milioane de euro din chiriile din depozitele și fabricile din România

Dezvoltatorul CTP a încasat peste 100 de milioane de euro din chiriile din depozitele și fabricile din România

CTP, cel mai mare dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a realizat la nivel de grup venituri nete din chirii de 543,2 milioane de euro, din care peste 100 de milioane de euro provin din chiriile din depozitele de pe plan local, potrivit datelor financiare ale companiei.

CTP, cel mai mare dezvoltator de spații logistice și industriale de la noi a realizat anul trecut un profit de 922,6 milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2022, potrivit datelor financiare ale companiei. Veniturile nete din chirii au crescut și ele cu aproape 14%, la 543,2 milioane de euro.

În România, compania CTP are o cotă de piață de 37%

Portofoliul CTP pe plan local a depășit 2,6 milioane de mp de spații logistice și industriale și are în construcție alți 203.000 de mp. Valoarea brută a activelor pe piața locală se apropie de 2 miliarde de euro și avea în derulare investiții de aproape 100 de milioane de euro.

Dezvoltatorul semnat pe 9 martie un contract pentru achiziția acțiunilor din cinci firme din România, care dețin propriețăți industriale. Este vorba de o parte din activele din portofoliul Globalworth, care a anunțat recent că vinde cinci parcuri logistice, cu zece facilități în Timișoara, Arad, Oradea și Pitești pe care de deține 100%.

Mai sunt vândute și deținerile majoritare din alte două proiecte de mici dimensiuni din București. Este astfel primul exit pe care Globalworth îl face în România de la înființarea în 2013. Nu sunt vândute și deținerile Globalworth în cadrul proiectelor logistice construite în parteneriat cu Global Vision și CATTED la Chitila, Constanța și Târgu Mureș.

În timp ce costurile medii de construcție în 2022 au fost de aproximativ 550 de euro pe metru pătrat, în 2023 au ajuns la 500 de euro pe metru pătrat în 2023, în parte datorită echipelor interne de construcții și achiziții ale CTP, compania se așteaptă ca aceștia să rămână în jurul acestui nivel până în 2024, se mai arată în raportul financiar al companiei.

Cu un portofoliu de proprietăți în mai multe țări din Europa, evaluat la 12 miliarde de euro, CTP este încrezător că îți va dubla portofoliul la proprietăți cu 20 de milioane de mp închiriabili, care să genereze venituri de 1,2 miliarde de euro, până în 2030.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.