Director grup imobiliar Signa: „Implicarea companiei în sectorul de retail a fost o greşeală”

Director grup imobiliar Signa: „Implicarea companiei în sectorul de retail a fost o greşeală”

Directorul Alfred Gusenbauer a recunoscut că „a fost o greşeală pentru grupul imobiliar austriac Signa să se aventureze în afacerile cu amănuntul, deoarece acest lucru l-a costat capital care îi lipsea cu mult atunci când a încercat să evite insolvenţa”.

Gusenbauer, fost lider al social-democraţilor şi cancelar austriac, a fost unul dintre directorii din top managementul grupului Signa, cea mai mare victimă de până acum a situației dificile prin care trece acum sectorul imobiliar din Europa, notează Reuters.

Holdingul Signa a depus cerere de insolvenţă în luna noiembrie 2023, raportând datorii de aproximativ 5 miliarde de euro. De atunci, diverse companii i-au urmat exemplul.

Signa are multe proiecte de profil şi deține magazine în Germania, Austria şi Elveţia.

„Cred că aventurarea în comerţul cu amănuntul a fost o greşeală”, a declarat Gusenbauer pentru postul de radio ORF.

Alfred Gusenbauer este preşedintele consiliului de supraveghere al diviziilor Signa Prime Selection şi Signa Development şi a făcut parte din consiliul consultativ al grupului, recent dizolvat, al Signa Holding, care l-a inclus și pe fondatorul Signa, Rene Benko.

„Schimbările din piață au condus la o accelerare a unei situaţii care ar fi necesitat capital suplimentar. Din păcate, acesta nu a fost disponibil deoarece Signa s-a angajat în această aventură de retail, care ne-a costat mai mult de un miliard de euro”, a mărturisit Gusenbauer.

In urma cu doua saptamani, magazinul german al Signa, Galeria Karstadt Kaufhof, a depus cerere de insolvenţă, pentru a treia oară în ultimii ani. De asemenea, Signa a vândut recent lanţul de mobilă austriac Kika/Leiner şi participaţia sa în lanţul de magazine universale Selfridges din Marea Britanie.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.