Familia de medici Ciubotaru, proprietara singurului spital de oftalmologie pediatrică din România, își plasează câștigurile în imobiliare prin achiziția clădirii de birouri în care funcționează un celebru restaurant

Familia de medici Ciubotaru, proprietara singurului spital de oftalmologie pediatrică din România, își plasează câștigurile în imobiliare prin achiziția clădirii de birouri în care funcționează un celebru restaurant

Familia de medici Andreea și Călin Ciubotaru (50 de ani, amândoi), proprietarii Infosan, singurul spital de oftalmologie pediatrică din România, și-a plasat câștigurile în imobiliare prin achiziția clădirii de birouri în care funcționează cunoscutul restaurant Bolta Rece, din apropierea Pieței Charles de Gaulle din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Bogdan Dănilă a construit în 2008 o clădire de birouri cu o suprafață utilă de 1.440 de metri pătrați desfășurată pe demisol, parter și 2 etaje, în care funcționează restaurantul Bolta Rece, deschis de tatăl său înainte de 1989. Imobilul, amplasat pe un teren de circa 760 de metri pătrați din cartierul Aviatorilor, a fost împărțit în mai multe saloane în care se organizau nunți, notezuri și mese festive.

Recent, Dănilă a scos clădirea la vânzare cu un preț de 2,95 milioane euro și a promovat-o ca fiind pretabilă pentru o clinică medicală.

Imobilul a fost cumpărat acum de familia de doctori Ciubotaru, proprietara spitalului privat Infosan din Dorobanți, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Andreea Ciubotaru este medic primar oftalmolog, doctor în științe medicale și vice-președinte al Societății Române de Strabologie și Oftalmopediatrie. Ea este primul român care a obținut doctoratul „Magna cum Laude” la Universitatea Ludwig-Maximilians München din Germania.

În 2015, alături de soțul său, Călin Ciubotaru, a pus bazele spitalului Infosan, concentrat pe oftalmologie pediatrică.

Întrebat de Profit.ro dacă intenționează să transforme clădirea cumpărată într-o clinică medicală, Rareș Ciubotaru, directorul executiv al Infosan și fiul Andreei și a lui Călin Ciubotaru, a spus că „achiziția imobilului nu are legătură cu Infosan și activitatea medicală, iar referitor la planurile clădirii, încă nu avem o variantă finală“.

Cert este că, până la finalul lunii martie, restaurantul Bolta Rece nu va mai funcționa în clădirea tranzacționată.

Spitalul Infosan a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro și un profit de aproape 1 milion de euro, cel mai bun rezultat din istoria sa.

Familia Ciubotaru a anunțat că are în plan să deschidă anul acesta o nouă clinică oftalmologică în zona Iancului – Vatra Luminoasă, în urma unei investiții de un milion de euro.

O serie de antreprenori români au făcut plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Cornel și Dan Vulpe din București, Vasile Armenean din Suceava, Dorin Mateiu din Alba, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj, argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea și familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.