Ion Tiriac scoate la vanzare un teren de 30.000 de mp pe malul lacului Dobroesti, unde functioneaza o baza sportiva

Ion Tiriac scoate la vanzare un teren de 30.000 de mp pe malul lacului Dobroesti, unde functioneaza o baza sportiva

Ion Țiriac scoate la vânzare un teren de 30.000 de mp pe malul lacului Dobroești, unde funcționa Complexul Sportiv Ion Țiriac. Terenul este amplasat lângă stadionul Metaloglobus din sectorul 2, chiar peste drum de Cora Pantelimon.

Granitul SA, deținută de offshore-ul Weybridge Holdings Limited prin Donau Investment, scoate la vânzare un teren de aproape 31.000 de mp din sectorul 2 al Capitalei. Weybridge este unul dintre offshore-urile din Cipru prin care Țiriac își derulează afacerile imobiliare.

Compania a decis luna trecută vânzarea terenului de pe strada Ion Vlad prin derularea unei proceduri competitive, potrivit hotărârii Adunării Generale Extraordinar a Acționarilor (AGEA), consultată de Economica.net.

Deși nu s-a stabilit valoarea la care va fi scos la vânzare, prețul nu va putea fi mai mic de 566.000 de euro cu TVA, iar cei interesați vor trebui să depună o garanție de cel puțin 20% din prețul propus de achiziție, se mai arată în hotărâre. O altă condiție impusă este ca cel care va cumpăra terenul să mențină destinația de bază sportivă conform convenției încheiate între Granitul și Fundația Țiriac.

În 2011, Ion Țiriac dona către Granitul 200.000 de euro pentru reconstrucția și modernizarea bazei sportive Granitul, care la finalizarea investițiilor urma să fie pusă la dispoziția Fundației pentru Excelență Sportivă (FES) sau a unei persoane desemnată de Țiriac, în mod gratuit, pentru 20 de ani.

În 2012, FES a preluat baza sportivă pentru promovarea și dezvoltarea sportului românesc, moment în care și-a asumat și costurile generate de funcționarea acesteia.

Perioada de folosință gratuită expiră pe 1 iunie 2032.

Ion Țiriac a mai dat 437.000 de euro Fundației de-a lungul timpului, iar în toamna anului trecut s-a decis trecerea convenției de folosință către Fundația Țiriac, pe fondul dificultăților financiare cu care se confruntă FES, se arată într-o hotărâre a Consiliului de Administrație al Granitul.

Ion Țiriac, 84 ani, este cel mai bogat român, potrivit Forbes, cu o avere estimată la două miliarde de euro. La nivel mondial, fostul tenismen se află pe locul 1.485.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.