Top cele mai scumpe orașe în care să-ți cumperi o locuință. Cu 1 milion de dolari îți permiți doar 16 mp în cel mai scump oraș din lume

Top cele mai scumpe orașe în care să-ți cumperi o locuință. Cu 1 milion de dolari îți permiți doar 16 mp în cel mai scump oraș din lume

Achiziția de locuințe necesită un efort financiar mare chiar și când ne gândim la locuințele ieftine, dar există orașe pe mapamond unde 1 milion de dolari nu-ți asigură nici măcar un spațiu decent de locuit.

Potrivit companiei Knight Frank, la nivelul anului 2023, Monaco era cel mai scump oraș în care să-ți cumperi o locuință, prețurile pentru proprietățile premium ridicându-se la cote descurajante chiar și pentru bogații lumii.

Cu 1 milion de dolari, în Monaco poți cumpăra, în medie, circa 16 mp, dacă vrei o locuință premium într-o zonă dezirabilă a orașului, relatează BusinessInsider, care citează datele din cel mai recent raport realizat de Knight Frank.

Asta înseamnă un preț de 62.500 de dolari/mp de locuință premium.

Pe locul 2, la o distanță nu foarte mare, se află Hong Kong, unde, la cele mai scumpe prețuri, poți cumpăra doar 22 mp de locuință premium cu 1 milion de dolari, ceea ce ar însemna circa 45.455 de dolari pe metru pătrat.

Podiumul celor mai scumpe piețe imobiliare este completat de Singapore, unde, la aceeași parametri, poți cumpăra doar 32 de metri pătrați de locuință, adică în jur de 31.250 de dolari/mp.

Top 10 este închis de orașul australian Sydney unde, cu 1 milion de dolari, poți cumpăra circa 43 mp de locuință la prețurile cele mai mari din oraș.

OrasSuprafata in mp
Monaco16
Hong Kong22
Singapore32
Londra33
Geneva34
New York34
Los Angeles38
Paris40
Shanghai42
Sydney43
Miami60
Tokyo64
Dubai90
Madrid96
Mymbay103

Datele Knight Frank arată că în 13 orașe dintre cele scumpe din lume, cu 1 milion de dolari nu poți cumpăra un apartament sau o casă cu o suprafață mai mare de 90 mp.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.