U Center 2 a obținut certificarea LEED v4 Platinum

U Center 2 a obținut certificarea LEED v4 Platinum

Forte Partners, dezvoltatorul proiectului U•Center 2 din zona Parcului Tineretului, a anunțat că proiectul a obținut certificarea LEED v4 Platinum. Procesul de certificare a fost coordonat de compania de consultanță BuildGreen.

„Certificarea LEED v4 obținută de U•Center 2 atestă sustenabilitatea clădirii și reprezintă și o validare a abordării pe care Forte Partners o are în privința dezvoltării proiectelor de birouri”, a declarat Stephen Burke, director de construcții în cadrul Forte Partners.

Cu scorul 88, certificarea a fost acordată celei de-a doua faze a proiectului U•Center în urma evaluării în funcție de opt criterii și anume localizare și transport, sustenabilitatea proiectului, eficiența consumului de apă, eficiența energetică și a climatizării, materiale și resurse utilizate, calitatea mediului interior, inovație și prioritate regională.

În septembrie 2023, Forte Partners a finalizat lucrările de construcție la U•Center 2, care are o suprafață totală închiriabilă de 35.000 mp. În prezent, au fost semnate acorduri de închiriere pentru aproape 30.000 mp de spații de birouri din U•Center 2. Printre companiile care au sedii în clădirea de birouri se numără Glovo, Brinel, Eurowag.

Clădirea deține și un spațiu de retail la parter. Acesta a fost închiriat în totalitate de Auchan, care a inaugurat în luna octombrie 2023, într-un spațiu de 2.600 mp, un supermarket de mari dimensiuni.

În trecut, Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, proiectul office The Bridge, proiectul rezidențial Londra 27 și a finalizat proiectul rezidențial Aviației Park. Forte Partners a dezvoltat Inițiativa Sector 0 – Millo Offices și Tandem, proiecte office premium destinate profesiilor creative în centrul Bucureștiului – și U•Center faza 1 și faza 2.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.