Vastint nu renunță la planurile de extindere în cazul proiectului Timpuri Noi Square; pentru moment, compania se concentrează pe închirierea spațiului rămas liber în Business Garden Bucharest, după plecarea BCR

Vastint nu renunță la planurile de extindere în cazul proiectului Timpuri Noi Square; pentru moment, compania se concentrează pe închirierea spațiului rămas liber în Business Garden Bucharest, după plecarea BCR

Dezvoltatorul imobiliar Vastint România, care deține două parcuri de birouri în Capitală – Business Garden Bucharest și Timpuri Noi Square, – cu un total de 96.000 mp, a menținut anul trecut „o performanță financiară puternică, chiar și în contextul economic global”, după cum declară Antoniu Panait, Managing Director al Vastint România.

„Unul dintre punctele de referință ale anului a fost reînnoirea cu succes a contractelor de închiriere în cadrul proiectului Timpuri Noi Square. Această realizare remarcabilă a contribuit la atingerea unei rate de ocupare de 96%, iar negocierile pentru restul de 4% fiind în ultima fază”, a explicat el pentru Forbes.

În cadrul Timpuri Noi Square, pe lângă reînnoirea contractelor de închiriere ajunse la maturitate, s-au semnat contracte cu o serie de chiriași noi precum Mogo IFN, Vola.ro, Vestas sau Atelierul de Slăbit.

În proiectul Business Garden Bucharest, gradul de disponibilitate este mai mare în acest moment, după ce chiriașul BCR a ales, la finalul anului trecut, să elibereze 14.000 mp din clădirea A pentru a se muta în proiectul The Bridge. Echipa Vastint România se concentrează pe „finalizarea negocierilor în curs, pentru a crește ocuparea și a aduce proiectul la capacitate maximă”, punctează Antoniu Panait. Aici s-au semnat, în 2023, noi contracte cu companii precum Grand Battery România, Reconomy România și Vel Pitar.

În cazul proiectului de la Timpuri Noi, dezvoltatorul ar avea posibilitatea extinderii cu încă două faze, una de office și retail, pe o suprafață de 50.000 mp, iar alta de rezidențial, care vizează alți 50.000 mp.

„În urma unei evaluări amănunțite a pieței imobiliare, am identificat oportunități semnificative în ceea ce privește dezvoltarea de clădiri de birouri. Absența proiectelor noi în viitorul apropiat și cererea în creștere pentru spații de calitate indică faptul că demararea unui proiect nou de clădiri de birouri poate fi o decizie strategică”, a declarat Antoniu Panait.

Cu toate acestea, reprezentantul Vastint România nu a menționat momentul demarării fazei II din Timpuri Noi Square, mai ales în contextul în care compania a rămas cu spațiu liber în cadrul Business Garden Bucharest. Complexul, format din trei clădiri, este certificat LEED Platinum cu cel mai mare punctaj din România, ceea ce îi oferă avantaje substanțiale într-un mediu caracterizat de lipsa de proiecte noi de birouri și de cerințele în creștere legate de sustenabilitate și ESG.

În ce privește tendința muncii în regim hibrid, care persistă în rândul companiilor, după pandemie, Antoniu Panait spune că, în cadrul proiectelor Vastint „majoritatea angajaților vin la birou 3 zile pe săptămână, însă sunt și chiriașii din domeniul serviciilor profesionale care au o prezență de 100%.”

Compania mai deține un teren de 47 de hectare în nordul Bucureștiului, unde are planuri de dezvoltare a unui proiect rezidențial. „Grupul Vastint are o experiență bogată în domeniul imobiliar la nivel european, dezvoltând nu doar clădiri de birouri, ci și hoteluri și proiecte rezidențiale. În prezent, proiectul de pe terenul de 47 de hectare din nordul Bucureștiului se află în stadiu de avizare și planificare”, conchide Antoniu Panait.

Vastint România este deținută de Vastint Holding, cu sediul în Țările de Jos. Potrivit ultimelor date disponibile, cifra de afaceri din 2022 s-a ridicat la 90 de milioane de lei, cu 6% mai mult față de 2021, iar profiturile au ajuns la 22,7 milioane de lei, un avans de 252% față de anul anterior.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.