CFR Marfă a scos la vânzare hotelul Express din Predeal pentru 15 milioane lei

CFR Marfă a scos la vânzare hotelul Express din Predeal pentru 15 milioane lei

CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de mărfuri pe care compania îl derulează pentru a restitui ajutorul de stat considerat de Comisia Europeană ilegal, relatează Agerpres.

“Deoarece CFR Marfă se află în situaţia de a restitui un ajutor de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană, societatea desfăşoară un proces amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de mărfuri. Astfel, în conformitate cu articolul 248 din Codul de Procedură Fiscală, CFR Marfă a decis să valorifice toate activele care nu au o utilitate directă în activitatea de exploatare, inclusiv spaţiul hotelier deţinut în staţiunea Predeal”, se spune într-un comunicat al transportatorului feroviar de marfă.

Hotelul, integrat în circuitul turistic în 2014 şi clasificat la 3 stele, este compus din 23 de camere duble, patru apartamente şi două camere triple, cu un restaurant ce poate găzdui până la 60 de persoane, o bucătărie complet echipată, o sală de conferinţe cu o capacitate de 60 de locuri, o sală de fitness şi spaţii administrative.

Cu o structură arhitecturală de aproximativ 2.500 de metri pătraţi de tip demisol+parter+2 etaje+mansardă, hotelul poate fi o destinaţie potrivită pentru vacanţe individuale, tabere sau întâlniri de afaceri. Sala de conferinţe poate susţine organizarea de workshop-uri, congrese, training-uri, şedinţe, prezentări sau lansări de produse, iar pentru cei activi hotelul poate fi un punct de plecare pentru o varietate de activităţi în aer liber: drumeţii pe munte, ski sau snowboarding în sezonul rece sau excursii de descoperire a zonei.

Cu datorii ce depăşesc 4 miliarde de lei, compania CFR Marfă va fi închisă, iar în locul ei se va înfiinţa o nouă companie cu capital mixt – de stat şi privat – Carpatica Feroviar. CFR Marfă va funcţiona în paralel cu noua companie, timp de jumătate de an, iar din 2025 va rămâne pe piaţă doar Carpatica Feroviar.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a organizat la începutul lunii martie o dezbatere publică privind proiectul de Hotărâre a Guvernului privind înfiinţarea Carpatica Feroviar. Potrivit Notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de HG, societatea va avea obligaţia legală de a asigura transporturile strategice ale statului român, contrabalansându-se riscul de refuz al societăţilor de transport private de a executa anumite transporturi feroviare sau chiar imposibilitatea acestora de a le prelua, în situaţii de criză.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.