Practic SA, companie deținută de discretul om de afaceri Radu Dimofte, caută să se asocieze cu dezvoltatori imobiliari pentru construcția unui proiect cu două blocuri înalte de 11 etaje în București, potrivit datelor companiei.
Practic SA (BVB:PRBU), care are un portofoliu de spații comerciale și de birouri de 47.000 de mp, a încheiat 2023 cu afaceri de 42,34 milioane de lei, în creștere cu 7,5% față de rezultatul înregistrat în 2022, arată datele din raportul financiar al companiei, remis Bursei de la București.
Profitul s-a redus cu 29%, la 26,87 milioane de lei.
Cei mai mulți chiriași ai spațiilor Practic, care se află cu preponderență în sectorul 6, sunt supermarketurile, urmate de bănci, farmacii, săli de jocuri de noroc și restaurante.
Acționarul majoritar este Radu Dimofte, care deține 48,47% din companie, IBTCYRO Holding LTD (32,1531%), Wellkept Group SA (12,0348%), alte persoane fizice și juridice (7,3404%).
În raportul companiei se arată că pentru acest an eforturile vor fi direcționate în identificarea unor dezvoltatori imobiliari pentru realizarea unui parteneriat privat
cu scopul construirii unui ansamblu cu două clădiri pe terenul din strada Știrbei Vodă nr. 101 A, înalte de 11 etaje. Practic va plăti și studii geotehnice și de fezabilitate, care vor avea un cost total de 8.000 – 10.000 de euro.
Terenul are o suprafață de 4.856 de mp și se află în spatele Judecătoriei Sectorului 6.
Ce planuri mai are Practic SA pentru 2024
- pentru imobilul rezultat din alipirea celor trei proprietăți – Biserica Amzei 21-23, Biserica Amzei 23 A și Christian Tell 22, implementarea unui sistem de parking management cu scopul de a controla eficient accesul vehiculelor în incinta si de a preveni parcarea abuziva. Costul total al investiției este de 42.000 euro plus TVA;
- întocmirea documentației tehnice de către firma Popp & Asociații Consulting Engineers în vederea elaborării proiectului de consolidare a imobilului
proprietatea Practic SA situat în str. Ion Oteteleșanu nr. 2. Costurile pentru lucrările de reabilitare, modernizare, echipare vor fi planificate pentru anul 2025 și reevaluate după stabilirea temei finale, obținerea autorizațiilor de construire și întocmirea proiectelor faza PT; - vânzarea unor spatii comerciale cu vad scăzut, care au o expunere limitată către bulevardele/străzile principale sau către zonele de trecere, ceea ce le afectează
potențialul lor de atragere a clienților. În general, vânzarea acestor spații poate fi mai dificilă, deoarece au un număr mai mic de cumpărători potențiali, dar cu o abordare corectă și o evaluare atentă a zonei, acestea pot fi vândute la un preț corect; - Cumpărarea unor spații comerciale sau active noi, cu potențial.
În plus, compania își propune ca pe termen scurt să atragerea noi chiriași în spațiile de la parterul blocurilor pe care le exploatează:
- clinicilor de specialitate si laboratoare;
- firmele de prestări servicii si curierat;
- atragerea marilor retaileri cu noile formate de magazine de proximitate (Cora/Carrefour,
Auchan, Zabka, etc) - transformarea spațiilor comerciale greu “vandabile” în incubatoare de afaceri (start-up);
- atragerea producătorilor autohtoni în vederea deschiderii de magazine reprezentative;
- companii de consultanță de dimensiuni mici și mijlocii în căutare de vizibilitate și
publicitate; - atragerea firmelor ce își desfășoară activitatea în apartamente de bloc n spații comerciale de
la parter de bloc.
Lasa un raspuns