Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică din portofoliu

Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică din portofoliu

Producătorul de pavele și borduri Symmetrica a anunțat o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din zona de Sud-Est a Europei, în valoare de 48 de milioane de euro.

Potrivit lui Sebastian Bobu, Director Executiv al companiei, fabrica, amplasată în Bolintin Vale – Ilfov, va beneficia de un teren de peste 120.000 mp și va avea o suprafață construită de 18.000 mp.

De asemenea, aceasta va dispune de două parcuri fotovoltaice care vor asigura cca. 60% din totalul energiei necesare pentru funcționarea unității.

“Fabrica din Bolintin Vale va fi inaugurată în această toamnă. Fiind amplasată în apropierea unității pe care deja o deținem, încă din 2011, în proximitatea Capitalei, am decis migrarea activității din aceasta către noua locație, optimizând astfel întreaga producție”, a spus Sebastian Bobu.

Investiția necesară, în valoare de 48 de milioane de euro, a fost asigurată atât din fonduri proprii, cât și prin credite bancare. În acest sens, Symmetrica a contractat un credit în valoare de cca. 35 de milioane de euro de la Banca Comercială Română (BCR).

Dispunând de 4 linii de fabricație în prima fază, fabrica din Bolintin Vale va mai avea linii de prelucrare suprafețe și tratamente speciale, cât și de splitare blocuri de beton. Una dintre cele mai notabile caracteristici ale acestei fabrici este integrarea celei mai moderne tehnologii de producție a pavelelor și dalelor din beton.

Noua fabrică va contribui la majorarea producției totale a Symmetrica cu 30%, având o capacitate de 15.000 mp pe zi. Odată cu această nouă fabrică, în cei 30 de ani de la înființare Symmetrica a realizat investiții care, în total, depășesc 110 milioane de euro.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.